Coraz więcej mówi się o tym, że należy czytać etykiety, sprawdzać skład kupowanych produktów i świadomie podejmować w sklepie decyzje, dotyczące tego, co znajdzie się w naszym koszyku, a w konsekwencji także na talerzu. I słusznie! Wszystko, co wpływa pozytywnie na nasze zdrowie jest warte uwagi i poświęcenia kilku cennych chwil w zabieganym życiu.
Zmianę złych nawyków żywieniowych warto zacząć właśnie od uważniejszego niż dotąd przyglądnięcia się składom produktów. To pierwszy krok do bycia świadomym konsumentem. Niestety, nie zawsze wiemy jak się do tego zabrać i na co zwrócić uwagę. Jakie składniki należy wyeliminować? Czy wszystkie „E” są szkodliwe? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdziecie w tym artykule. CZYTAJ DALEJ
Jak wspomóc trawienie?
Okres świąt Bożego Narodzenia to dla Polaków szczególny okres zarówno w wymiarze duchowym, rodzinnym, jak i kulinarnym. Wiele świątecznych potraw jest głęboko zakorzenionych w naszej tradycji i nie wyobrażamy sobie bez nich celebrowania…
Ochrona przeciwsłoneczna
Promieniowanie pochodzące od słońca stanowi życiodajną siłę pozwalającą roślinom na produkcję niezbędnego nam do oddychania tlenu. Bez wątpienia słońce ma też pewien pozytywny wpływ na ludzi, głównie w sferze psychicznej: poprawia nastrój…
Osobowość borderline
Zaburzenie typu borderline (BPD) jest schorzeniem klasyfikującym się pomiędzy schizofrenią i chorobą dwubiegunową o podłożu psychotycznym a nerwicą o charakterze neurotycznym. Pacjenci borderline nie bez powodu nazywani są …