Coraz więcej mówi się o tym, że należy czytać etykiety, sprawdzać skład kupowanych produktów i świadomie podejmować w sklepie decyzje, dotyczące tego, co znajdzie się w naszym koszyku, a w konsekwencji także na talerzu. I słusznie! Wszystko, co wpływa pozytywnie na nasze zdrowie jest warte uwagi i poświęcenia kilku cennych chwil w zabieganym życiu.
Zmianę złych nawyków żywieniowych warto zacząć właśnie od uważniejszego niż dotąd przyglądnięcia się składom produktów. To pierwszy krok do bycia świadomym konsumentem. Niestety, nie zawsze wiemy jak się do tego zabrać i na co zwrócić uwagę. Jakie składniki należy wyeliminować? Czy wszystkie „E” są szkodliwe? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdziecie w tym artykule. CZYTAJ DALEJ
HASHIMOTO
Tytułową nazwę słyszał w dzisiejszych czasach już chyba każdy, a przynajmniej zdecydowana większość z nas. Dlaczego? Okazuje się, że znamy coraz więcej osób, które dotknęła ta choroba, a być może nawet sami na nią chorujemy. Nadal jednak o Hashimoto mówi się...
Angina – jak rozpoznać?
Często myślimy, że wraz z końcem zimy kończy się również okres przeziębień. Czy aby na pewno? Wielu pacjentów mylnie określa mianem przeziębienia wszelkie objawy chorobowe górnych dróg oddechowych. Szczególnie kiedy główny z nich – ból gardła…