Sezon na szparagi nadal trwa. Pojawiły się na straganach już z początkiem maja, ale cieszyć się nimi możemy jedynie kilka tygodni. Dlatego nie zwlekaj i sięgnij po to wyjątkowe sezonowe warzywo!
Szparagi w 100 gramach zawierają zaledwie 20 kilokalorii, a przy tym są cennym źródłem wielu witamin i minerałów. Asparagus L. zawiera między innymi witaminy z grupy B, witaminę K, potas i magnez. Jest też bogatym źródłem witaminy A… CZYTAJ DALEJ
HASHIMOTO
Tytułową nazwę słyszał w dzisiejszych czasach już chyba każdy, a przynajmniej zdecydowana większość z nas. Dlaczego? Okazuje się, że znamy coraz więcej osób, które dotknęła ta choroba, a być może nawet sami na nią chorujemy. Nadal jednak o Hashimoto mówi się...
Angina – jak rozpoznać?
Często myślimy, że wraz z końcem zimy kończy się również okres przeziębień. Czy aby na pewno? Wielu pacjentów mylnie określa mianem przeziębienia wszelkie objawy chorobowe górnych dróg oddechowych. Szczególnie kiedy główny z nich – ból gardła…