W bieżącym wydaniu czasopisma chcemy przedstawić naszym czytelnikom przepisy na pyszne dania, w których królują sezonowe jesienne produkty, takie jak: gruszki, śliwki, orzechy, grzyby oraz dynia. Tym razem wyjątkowo nie liczymy kalorii i zachęcamy do rozsmakowania się w darach jesieni. Prezentujemy przepis na rozgrzewającą zupę dyniową, aromatyczne polędwiczki w sosie winno-śliwkowym oraz kilka słodkich propozycji na długie jesienne wieczory, nie zapominając o osobach zmagających się z nietolerancją glutenu. Smacznego! CZYTAJ DALEJ Kurkuma gru 10, 2018 | Dieta Kurkuma (Curcuma longa) to bardzo ważny składnik kuchni indyjskiej. Ta bardzo silnie barwiąca przyprawa ma formę kłącza podobnego do imbiru. Można jej używać jako dodatek do niemal wszystkiego: napojów, sosów, zup, ryżu i marynat…. czytaj dalej Dieta matki karmiącej paź 2, 2018 | Dieta Wokół diety matki karmiącej piersią narosło bardzo dużo mitów. Informacje powielane przez kolejne pokolenia krążą i są utrwalane w świadomości społeczeństwa. Niestety, wiele z nich jest nieprawdziwych, co w konsekwencji często powoduje… czytaj dalej Grzyby paź 2, 2018 | Dieta Wiele razy słyszałeś, że grzyby nie mają żadnych wartości? Nic bardziej mylnego! Nie bez powodu grzyby nazywa się mięsem lasu. Większość ich masy stanowi woda, natomiast sucha masa grzybów to w przeważającej mierze białko…… czytaj dalej « Starsze wpisy Kolejne wpisy » Temat miesiąca Zdrowie Uroda Dieta Ciekawostki ☰
Kurkuma gru 10, 2018 | Dieta Kurkuma (Curcuma longa) to bardzo ważny składnik kuchni indyjskiej. Ta bardzo silnie barwiąca przyprawa ma formę kłącza podobnego do imbiru. Można jej używać jako dodatek do niemal wszystkiego: napojów, sosów, zup, ryżu i marynat…. czytaj dalej
Dieta matki karmiącej paź 2, 2018 | Dieta Wokół diety matki karmiącej piersią narosło bardzo dużo mitów. Informacje powielane przez kolejne pokolenia krążą i są utrwalane w świadomości społeczeństwa. Niestety, wiele z nich jest nieprawdziwych, co w konsekwencji często powoduje… czytaj dalej
Grzyby paź 2, 2018 | Dieta Wiele razy słyszałeś, że grzyby nie mają żadnych wartości? Nic bardziej mylnego! Nie bez powodu grzyby nazywa się mięsem lasu. Większość ich masy stanowi woda, natomiast sucha masa grzybów to w przeważającej mierze białko…… czytaj dalej